Get Adobe Flash player
 • Alle functies worden bewerkstelligd met 1 machine, de Conti-TDS
  (poeder intrekken, vloeistof intrekken, dispergeren, uitpompen, monstername en verpakkingen uitspoelen)
 • Installaties voor het mengen en dispergeren van poedervormige vaste stoffen met vloeistoffen, alsook restantvrije lediging van verpakkingen bij het toevoegen van basiscomponenten (concentraten, vloeistoffen en pasta's) uit verschillende transportverpakkingen (emmers, trommels, vaten etc)

  Bij het vervaardigen van producten is vaak een veelvoud van additieven zoals basiscomponenten in vloeibare of poedervormige toestand in verschillende verpakkingsvormen in een batch in te brengen.
  De hiervoor noodzakelijke arbeidswijze is tijds- en kostenintensief omdat deze processen vaak alleen met de hand uitgevoerd kunnen worden.
  Anlage mit 3.000 Liter Tank

  De Ystral Conti-TDS poederbevochtigings en dispergeermachine is in staat deze processen bedieningsvriendelijk en economisch uit te voeren.

  De Conti-TDS circuleert hierbij de tankinhoud (b.v. een basis van water) en kan met het ontstane vacuüm poedervormige en vloeibare additieven stof cq. restvrij in de vloeistoffase intrekken. De toevoer van poeder- en vloeistofcomponenten geschiedt hierbij via gescheiden ingangen in de dispergeer en mengkop van de Conti-TDS.

  Door overeenkomstige uitbreidingsmodules zoals bijvoorbeeld een emmer ledigingsstation, kunnen met de Conti-TDS verschillende voorraad en transportverpakkingen probleemloos worden geledigd. Hierbij worden de verpakkingen met speciale reinigingskop uitgespoeld. Gebruik van extra pompen zijn hierbij niet nodig omdat de pompwerking tevens wordt verzorgd door de Conti-TDS.

  Na het spoelen kunnen de verpakkingen volledig geleegd weggenomen worden. De toe te voegen producten kunnen op deze wijze voor 100% gebruikt worden. (Er gaat immers geen product verloren door achtergebleven resten in de verpakkingen)

  Entleerung für pastöse ProdukteOmdat alle benodigde proces- en arbeidsstappen door de Conti-TDS uitgevoerd worden (poeder intrekken, vloeistof intrekken, dispergeren, uitpompen, monstername en verpakkingen uitspoelen), zijn er geen extra pompen en andere procesapparaten benodigd. Hierdoor is ook een efficiënte reiniging van de installatie zelf mogelijk.

  De gehele installatie inclusief het leegstation is volledig CIP reinigbaar. Via een overeenkomstig reinigingsprogramma kunnen alle met het product in aanraking komende delen volledig gereinigd worden. De duur van de reiniging kan overeenkomstig de eisen van het product ingesteld worden.

  Met de module weeginrichting kunnen de toegevoegde grondstoffen gecontroleerd worden. De grondstoffen kunnen op deze wijze via een receptuursturing automatisch gedoseerd worden. Met automatische receptsturing en monitoring systemen kunnen alle relevante gegevens volgens een protocol opgeslagen worden. (doseerhoeveelheden, toerentallen, temperatuur, pH-waardes, etc)